Naar boven
Overtuigd van onze kennis? Vraag vrijblijvend een offerte aan Gratis offerte

Rit registratie fiscaalbox inbouwen

Transscope Fiscaalbox

De Fiscaalbox

Transscope fiscaalboxDe ene kilometer is de andere niet. Zakelijk rijden is anders dan privé en dat voelt u in uw portemonnee. Om de pijn te verzachten is er nu de Fiscaalbox. Een eenvoudig te bedienen systeem dat uw ritten uit elkaar houdt. De Fiscaalbox registreert onder andere datum, tijd, kilometerstand en rittype: Zakelijk, Woon/Werk, of Privé

Uw voordeel.
Dit kan uw fiscale bijtelling aanzienlijk naar beneden brengen. Uw voordeel kan oplopen tot enkele honderden Euro’s per jaar. Tel uit uw winst! Zeker zo aantrekkelijk: met de Fiscaalbox behoort handgeschreven administratie voortaan tot het verleden. U bedient de Fiscaalbox met één druk op de knop. Daarna heeft u er geen omkijken meer naar. Met een geautomatiseerd systeem houdt u, conform de eis van de Belastingdienst, een sluitende kilometeradministratie bij.

Corrigeren.
Uw registratie vergeten is onmogelijk en corrigeren kan altijd. Als u geen keuze heeft gemaakt, hoort u aan het begin van de rit tot driemaal toe een attentiesignaal. Mocht u onverhoopt een verkeerde knop indrukken, dan kunt u tijdens de reis altijd uw rittype veranderen. Of voer uw correctie later uit met de Fiscaalbox-software. Wat de geheugenfunctie betreft: als het systeem 80% van de dataopslag bereikt is, klinkt automatisch een signaal, zodat u het systeem met de meegeleverde software tijdig uitleest op uw p.c.

Opties
De Fiscaalbox kan uitgebreid worden met verschillende opties, zoals GPS-module, Startonderbreker in combinatie met ID-sleutel. De GPS-module registreert automatisch de bezocht postcodes (4 cijferig) en plaats. Optioneel kunt u kiezen voor een registratie op straatnaam postcode en plaats.
Fiscaalbox

Indien u in aanmerking wenst te komen voor een lagere bijtelling, dan is de FISCAALBOX® een zeer handig middel.

Wat is een FISCAALBOX?
De Fiscaalbox is een door Transscope Nederland B.V. zelf ontwikkelde boardcomputer om o.a. ritten en kilometers te registreren.

Wanneer een FISCAALBOX
De Fiscaalbox wordt gebruikt wanneer er administratieve gegevens per voertuig c.q. per medewerker bijgehouden moeten worden, om zo in aanmerking te kunnen komen voor een lagere bijtelling.
Eenvoudige registratie indien meerdere bestuurders in het voertuig rijden, iedere bestuurder ontvangt een id-sleutel, waardoor de gereden kilometers op de naam van de bestuurder geregistreerd worden. Om het te vergemakkelijken is het systeem uit te breiden met een startonderbreker, zodat aanmelden noodzakelijk is voordat het voertuig gestart kan worden.

Wat registreert een FISCAALBOX?

 • rittype *privé, woon-werk of zakelijk
 • starttijd *wanneer het voertuig op kontakt gezet wordt
 • stoptijd *wanneer het voertuig van het kontakt af gezet wordt
 • begin kilometerstand *bij de start van de rit
 • afstand *aantal afgelegde kilometers
 • kenteken *van het voertuig
 • reistijd *stoptijd minus starttijd
 • Chauffeur *middels de Data-sleutel of ID-sleutel

Gebruik Fiscaalbox
De Fiscaalbox wordt in het voertuig gemonteerd. Nadat het voertuig gestart is, wordt men middels een attentiesignaal er aan herinnerd dat er een keuze moet worden gemaakt. Een van de toetsen: privé, woon-werk of zakelijk moet worden ingedrukt. Achteraf is een eventuele foutieve keuze in de software eenvoudig te corrigeren.

transscope gpsDe GPS MODULE als uitbreiding op de Fiscaalbox
Deze module kan aangesloten worden op de Fiscaalbox van Transscope.

GSM module voor uitlezen op afstand

Wat is een GPS Module?
De GPS Module is een door Transscope B.V. zelf ontwikkelde uitbreidingsmodule. De GPS Module is een systeem dat samen met de GPS antenne ervoor zorgt dat iedere start- en stopplaats inzichtelijk wordt gemaakt. Wanneer de chauffeur het contact van het voertuig uit zet, wordt er een GPS coördinaat naar het geheugen van de Fiscaalbox geschreven. Door middel van de kantoorsoftware worden deze GPS posities, omgezet naar een vier-cijferige postcode en plaats. Optioneel kunt u kiezen om deze registratie uit te breiden naar registratie op straatnaam, postcode en woonplaats.

Wanneer een GPS Module?
De GPS module wordt gebruikt voor diverse doeleinden, namelijk als registratiemiddel van de kilometers en bezochte bestemmingen, speciaal voor de Fiscus ten behoeve van de eventuele bijtelling.

Gebruik GPS Module
Eenmaal geïnstalleerd werkt de module automatisch, dus zonder tussenkomst van de gebruiker c.q. chauffeur.

De Startblokkering i.c.m. ID-sleutel als uitbreiding op de Fiscaalbox.
De startblokkering is een optionele uitbreiding op de Fiscaalbox. De startblokkering werkt op het insteken van een persoonsgebonden ID-sleutel.

Als men het voertuig wil starten en de ID-sleutel is niet aanwezig, zal de startblokkering niet worden vrijgegeven (starten van het voertuig is onmogelijk).

Is er bij het starten van het voertuig wel een ID-sleutel aanwezig in de Fiscaalbox, wordt de startblokkering vrijgegeven en het voertuig kan gestart worden. De startblokkering is aangesloten op het startrelais van de startmotor. De ‘data’ blijft aanwezig in de Fiscaalbox en kan pas uitgelezen worden, wanneer de bijbehorende Data-sleutel in de Fiscaalbox wordt gestoken. De Data-sleutels kunnen dus ‘veilig’ op kantoor blijven.

transscope startonderbrekerWanneer een startblokkering?
Indien de chauffeurs in diverse voertuigen rijden, kan een persoonsgebonden ID-sleutel uitgegeven worden. Zonder ID-sleutel kan het voertuig niet gestart worden.

Startonderbreker voor verplichte aanmelding

Wat kan de kantoorsoftware?
Binnen de kantoorsoftware van deze module kunt u diverse rapporten genereren.

 • Fiscusrapport bestuurder
 • Dagrapport bestuurder
 • Perioderapport voertuig
 • Dagrapport voertuig
 • Fiscusrapport voertuig
Overtuigd van onze kennis? Vraag vrijblijvend een offerte aan Gratis offerte Naar boven

© 2004 - 2024 BJ Electronics - SCM Gecertificeerd 18136